MOBIL!


MIN! :D

Skola på riktigt

Idag börjar skolan på riktigt. Är inte riktigt pepp på den, men nån gång måste den ju börja. Och jag har iallafall 2 lektioner idag som jag ser fram emot: Psykologi A och Retorik. Sen har jag ju även mediekommunikation som jag inte är lika förväntansfull över... Men det löser sig, jag ska tänka posetivt :)

HTC Wildfire

Jag och pappa åkte ut till Elgiganten idag för att fråga om min mobil hade kommit ännu. Det hade den inte :( Alla andra färger av samma modell hade kommit in, men inte min röda :( Så nu står jag emellan att vänta till slutet av nästa vecka på att den röda ska komma in, eller ta en "mocca" istället. Egentligen spelar ju inte färg någon större roll, så det lutar mest åt att ta den mocca-färgade. Hoppas bara att det funkar att byta så, men han i affären erbjöd mig den mocca-färgade så jag antar att det funkar :)




Red vs. Mocca...

Ibland får man faktiskt lyxa till det lite!


Denna "mumsighet" började jag dagen med. Varm Oboy med grädde uppe på. Fy katsiken vad jag mådde illa efteråt, men totally worth it!

Det blev både promenad och bakning igår, precis som jag tänkt mig :) Det var jättehärligt med promenad och jag tror att jag har underskattat att gå på promenad själv! Istället för att gå och prata med någon fick man vara ensam ute i natur med sina egna tankar. Riktigt härligt. Och med Timbuktu i öronen blev det ju minst sagt perfekt.

Nej, det jag inte slickat ur skålen...


Det var ett tag sedan jag la in musik på bloggen som jag gillar. Här är en av mina favoritlåtar just nu, Christina Perri med låten "Jar of hearts".

Träningsfreak? Jag? Nääääää!

Hej svej leverpastej!
Hur mår världen idag? Ellen mår iallafall skapligt. Lite träningsvärk i rumpan (Dumma Wii Fit...) men annars är det fint :)

Det är fint väder idag också! Det blir man ju absolut inte sur över. Snarare glad faktiskt... Det blåser inte alls lika mycket som det gjort de senaste dagarna, och himlen är blå med bara ett bpar fjuttiga vita moln dinglande runt där uppe. Kanske man skulle ta sig en promenad? Joag bor ju faktiskt precis vid en promenadslinga, så det skulle väl inte skada?
Då kan jag även må bra över mig själv sen för jag hade tänkt att baka idag. Godismuffins heter dom. Låter syndigt... Det är chokladmuffins, med.... wait for it.... chokladcreme på! Jag vet, jag vet, men därför kan det kännas helt OK att trycka i sig halva smeten efter att ha gått på promenad :)

Jag har gymmat!


Sitter och redigerar bilder på mig själv för att jag har sååå frymt tråkigt :)

Nå, vad tycktes om recentionen? Det var iallafall kul att skriva den, och nu kan jag börja läsa andra böcker igen.

Märkte att väldigt många av mina vänner på facebook skulle iväg till gymmet och träna idag. Vill dom komma i form till skolstarten eller vadå? Jag har inte vart sämre jag iallafall! Jag har haft ett litet hemmagym :D Jag och min Wii-konsol tillsammans med Wii Fit Plus. Det är faktiskt väldigt roligt! Jag körde en massa yoga, men även lite step up och jogging. 30 minuters träning blev det sammanlagt, och ungefär 100 kalorier brända. Har tänkt hela sommaren att jag ska träna mer med Wii Fit, men har aldrig riktigt fått tummen ur. Men idag körde jag! Och om jag inte har för mycket träningsvärk imorgon kör jag nog lite då också. För som sagt, man vill ju komma i form till skolstarten. Eller var det innan lovet man skulle vart i form, beach 2010? Nä...

Föresten väger ju Wii Fit platten en när man ställer sig på den, och jag hade gått ner i vikt. Man kan ju undra vad det beror på, då den enda träningen jag fick förr var drillträningarna och de slutade jag med i januari... Men kul är det ändå! :D

Bok - Den man älskar



Jag har precis läst ut boken "Den man älskar" av Emily Giffin. Så här lyder förklaringen av boken från bokens baksida:

"Ellen Dempsey har allt: en våning i New York, en framgångsrik karriär som fotograf, och inte minst underbare maken Andy. Ellens äktenskap inte bara verkar perfekt, det är perfekt.

Men tre månader in i det lyckliga äktenskapet springer Ellen på Leo - första kärleken som bara försvann ur hennes liv efter ett bråk en nyårsnatt för sju år sedan. Leo, som helt utan förklaring lämnade henne hjärtekrossad och bitter. Det ena leder till det andra. Ellen börjar ifrågasätta det liv som hon lever tillsammans med Andy. För om Andy är den stora kärleken, varför kom hon då inte glömma Leo?

Den man älskar är en kärleksroman med humor och hög igenkänningsfaktor. Emily Giffin skriver med värme och intelligens om ämnen som berör oss alla."



Förklaringen på baksidan boken tycker jag är riktigt dålig! Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men det känns som att det som står där inte alls är som i boken.
Enligt mig är den här Ellen Dempsey (som inte alls heter Dempsey, efter som hon gift sig, och har därför makens namn Graham) en tjej som gör en för stor sak av allt hon gör, och tycker så oerhört synd om sig själv hela tiden. Som t.ex. enligt förklaringen på baksidan så lämande Leo henne helt utan förklaring, hjärtekrossad och bitter. När man läser om detta i boken är det inte alls så! Han ville bara inte gå på en nyårsfest som hon ville, så hon fick stå ensam utan någon kyss vid tolvslaget medan han låg hemma och sov framför tv:n. När hon dagen efter kom hem till honom, så beter dom sig precis som vanligt, tills hon säger "Du, det här funkar inte. Vi borde kanske göra slut". Han håller med och hon lämnar hans lägenhet. Det skulle jag inte kalla för att han dumpa henne! Det var hon som lämnade honom.

Hon tar även upp att denna Ellen förlorade sin mamma när hon var liten, och visst är det synd om henne. Men det är som att varenda misstag eller snedsteg hon gör beror på att hon inte haft sin mamma under sin uppväxt. Ibland håller inte det argumentet lilla du...



Om man tänker bort det faktum att jag inte gillade huvudrollskaraktären, så var boken riktigt bra! Man kom lätt in i den och Emily Giffin är väldigt duktig på att skriva. Jag skulle absolut rekomendera den till andra tjejer. För det är ju så, det är en chicklit och själva historien känns rätt så ytlig. Den handlar om stackars Ellen som helt enkelt inte kan nöja sig med det hon har. Stackars lilla flicka!

Betyg på den då? Tja, den var lätt att läsa, rolig emellanåt, sorlig emellanåt, spännande emellanåt. Huvudrolls-Ellen blir ett minus. Så, låt oss säga en 3 ½:a! Sådär...lagom!

Recensören Ellen

Hej där!
Sitter här vid min dator, och det har precis gått upp för mig att det bara är ynkliga en vecka kvar tills skolan börjar. EN fjuttig vecka! Var har den här sommaren tagit vägen?

De här sista dagarna på lovet spenderar jag inte särskilt väl heller. De flesta dagarna spenderas framför datorn, tyvärr. Men idag fick inte datorn dra igång förän vid 8-tiden,  för hela dagen har jag degat i min pjamas och läst ut min bok, "Den man älskar". Jag har verkligen läst HELA dagen! Från frukost till kvällen. I och för sig så vaknade jag ju inte förän 11, men det är ändå en del timmar.
Det tråkiga med att läsa bok är att när jag väl kommer igång att läsa så vill jag inte sluta. Så när boken tar slut vill jag ändå fortsätta läsa, fast en ny bok. Men när man precis har läst ut en bok behöver man lite tid, ett par dagar eller så, att "smälta" den. Låta den sjunka in. Annars beblandar sig allt med en ny historia och hitan och ditan.
Därför kom jag på den geniala ideén att göra en bokrecention! För att snabbare komma över denna boken, ta itu med tankarna jag har efter den och gå vidare med en ny bok. Så imorgon ska jag ta och skriva en sådan och lägga upp den på bloggen. Jag har ju en kategori som heter "Ellen recenserar!", där jag tidigare recenserat filmer jag sett, men har även tänkt att recensera böcker.

Så förhoppningsvis kommer fler recentioner komma upp här i bloggen så småningom, och vem vet, dem kanske till och med är bra!... ;)

Offshore VM Uddevalla 7 augusti 2010



Bilderna från lördagen är ännu inte helt i ordning. Dem behöver redigeras lite och så vidare. Beskäras, ändra färgerna, kontrasterna, nivåerna. Allt det där. Men jag bjuder på 3 bilder som jag ändå hunnit beskära, kontrastat och allt det där andra. Varsågod. Enjoy!

Ny mobil!

Idag har jag vart med mamma och pappa på torp och beställt en ny mobil till mig :)


En röd HTC Wildfire blev det :) Jag ville helst ha den vita, men ingen affär hade den, och den röda var mycket finare i verkligheten än på bild. Den har en mycket klarare röd färg :)

Tyvärr var det ingen affär som hade dem inne, men Elgiganten hade beställt in den så den slår en pling till mig när den kommit. Någon gång nästa vecka hoppades dem. Det hoppas jag också, för jag vill ha den NU! :D

Estland. Lettland. Litauen. Det är så det ska vara!

Fem inlägg en dag, noll en annan. Jag är SÅ duktig på det här med att blogga aktivt! :D
Men igår blev det faktiskt ingenting vid datan eftersom att jag var med Emma på Offshore VM. Det var jättekul (och bilder kommer så småningom, när jag orkar lägga in alla 300 bilderna som jag tog igår på datan...)!
Det var båtar som välte och körde på varandra, sen var det getingar, och sen var det fallskärmshoppare med rök i baken som var nära att landa på oss. Men otroligt mysigt ändå! :D

Idag var jag och Emma även bort till min mormor och morfar för att kolla till dom. Min moster ringde tidigare idag och sa att hon hade försökt att ringa dom i 3 dagar men det bara hade tutat upptaget, så jag fick gå bort och kolla hur det stog till. Där möttes jag av 3 hundar och en kusin. Även päron-soda mötte jag :)

Som sagt bilder från igår kommer så småning om. Och glöm inte: Personer som bor i Lettland heter letter. Och personer i Litauen heter litauer. Inte Litaneser.

Hej då! :D

Femte = Text.

Wow, mitt femte inlägg idag här på bloggen! Jisses! Tänk om man kunde vara så här aktiv varje dag... Eller rättare sagt, mer sysslolös en sådan här fredagkväll, så som jag är. Har suttit hela kvällen och redigerat bilderna som jag la upp tidigare, sedan har jag kollat på tv, proppat i mig choklad och Coca-cola. Känner mig... Välproppad och orörlig.

Hela dagen har varit rätt så meningslös. Ingenting har hänt. Men imorgon så! Imorgon! Jo, för imorgon ska jag och fröken Emma Härle åka och kolla på Offshore-båtracet som är i Uddevalla stad under helgen. Mamma vann biljetter på bohusläningen till detta, så jag och Emma ska ta oss dit för att se på båtarna. Hoppas bara vi kommer in för på biljetterna står det att man måste vara över 18 år, eller yngre med målsmans sällskap. Håll tummarna!

Förresten, ni som läser min blogg, tyckte ni det var kul att jag la upp inlägg med bara bilder? Eller ska jag lägga upp mer textinlägg? Eller är det någon som bryr sig över huvud taget?
Åh, känner mig så grymt pms-ig och mensvärkig och chokladsugen. Jag ursäktar verkligen för mig dåliga humör. Skyller på hormonerna...

Vatten. Blad. Myror. Myror. Blomma. Händer. Huvud.













Grillning med släkten Laurell















From the S, to the K, to the ÅNE!



























Jag igen!

Nu kommer det komma en del inlägg med massa bilder. Bara bilder. Hope you like it.



RSS 2.0