Saturdayyyy

Vilken trevlig lördag det har varit ändå. Vaknade till ett sms av Annah, upp och lägga märke till att det var underbart vårigt väder (till skillnad från igår då det blåste och regnade som bara den). Käka frukost och drog sedan upp till borgen på Tureborg med Annah för att ta lite bilder till hennes fotouppgift i skolan.
Sedan drog vi hem till henne igen och jag färgade hennes hår, och sedan stack vi ner till Pingvin och käka kebabpizza, HEHEHEHEHE! Det var GOTT!
Blev oerhört sömnig av maten sen, så gick hem och la mig lite. Fick sedan en sån oerhörd impuls att motionera. Och jag kan ju berätta att en sån här impuls endast slår till en gång i kvartalet för mig, så bäst att ta tillfället i akt så att säga! Gick ut på en gå/joggingtur. Riktigt härligt! Joggingen blev det iochförsig inte så mycket av, hade min munkjacka så nycklarna flyg ju runt som galningar i ena fickan och mobilen i andra. Funkade helt enkelt bättre att promenera.
Nu har jag alltså varit hemma i en vecka, och saknar Spanien så enormt mycket! Idag känns det iochförsig bättre, då vädret börjar bli finare (annars har det regnat VARJE JÄ*LA dag!), men det var ändå så grymt underbart i Jávea att man inte kan göra annat än att sakna det. Speciellt när man kommer tillbaka till en hektisk skoltid. Det är projektarbete, historiauppgifter, balplanering och massa mer. Allt är kaos.
Men (om det nu är en bra sak, inte som det känns just nu iallafall) om drygt två veckor ska allt vara färdigt och då är det över. Då kan jag ta det lugnt sista tiden i skolan, och bara njuta.
OCH IDAG ÄR DET BARA 40 DAGAR KVAR TILL STUDENTEN. ÅH-HÅ-HÅÅÅ!

I can be your hero babyyy!

Nu är det bara en vecka kvar tills vi far hem till kalla Sverige igen, och det rent ut sagt suger. Vill inte lämna Spanien, vill inte tillbaka till skolan, vill ingenting!
Vi drog till med en sista riktig utekväll igår iallafall, eftersom att vi inte direkt kommer ha chansen att gå ut något mer. Det var jättekul, och jag, Emmie och Johanna var hemma runt 5 imorse. Vakna lite innan 8, och kände ett oerhört sug efter vatten så upp och in i köket och hoppade sen in i duschen. Fräsch skulle man ju kunna tro att jag är nu, men naaaaa....
Så med bara ca 3 timmars sömn och en häääääääärlig bakfylla så ska vi till Benidorm idag. Klockan 11 brummar bilen iväg, och vi ska tydligen shoppa järnet där! Är dock inte alls på shoppinghumör så det kommer nog inte bli så mycket pengaspenderande för min del, vilket å andra sidan är väldigt bra.
Ikväll kör vi förhoppningsvis lugnt, för imorgon ska jag, Emmie, Johanna och Mimmi klättra det riktiga Montgo! Sist gång blev ju inte så lyckat då vi var trötta, bakfulla och hamnade på fel berg, så denna gången ska det bli rätt!
Annars flyter allt på här i Spanien, jag och Emmie har börjat på ny praktikplats vilket är väldigt kul. Det är på ett tryckeri som ligger ungefär 20 minuter med bil utanför Jávea. Så vi blir lämnade och hämtade varje dag. Vi har varit där 3 dagar denna veckan, och ska vara där 3 dagar nästa vecka, vilket är skönt.
På våran fritid ha vi annars inte gjort så mycket. Jag har badat i havet (dock inte i våran pool ännu, vilket är ett MÅSTE innan vi åker hem!), myst runt i staden, och bara njutit av att inte vara i Sverige!
YEAH!

BILDER och halva tiden gått!

Det där med att blogga medans jag är i Spanien går väl sisådär. Internetet krånglar och så, och jag är inte den som känner att jag hela tiden behöver sitta vid internet och uppdatera facebook och bloggen. Därför har det blivit lite snålt med just det.
Jag kan säga att det har varit väldigt skönt utan internet också! Det händer ju ändå inte mycket på varken facebook eller bloggen eller någon annanstans.
Meeeeen, till lite uppdateringar då om hur jag har det. Praktikplatsen jag och Emmie var på blev inte bättre. Inte alls. Det tog oss en vecka att ta oss igenom telefonsamtalen om emailadresser, och vi pustade ut efter lite drygt 1000 samtal var. Dagen efter kom vi förväntasfulla tillbaka till Europa, för att mötas av en hög med 40 A4-papper, ca 2500 namn, och uppdraget "ring dem här personerna och fråga efter deras mobilnummer."... Både jag och Emmie deppade ihop totalt och försökte oss ta igenom några papper, men det var förjäkla kämpigt. Jag mådde asdåligt och för varje nummer jag slog så kände jag ett illamående som smög sig fram och det kändes ärligt talat som att jag skulle spy varje gång någon svarade på andra sidan luren.
Den kvällen blev det många tårar och psykbryt från min sida, som tur var fick min värdmamma och Inger från Swea Education att förstå att det kanske var dags för oss att byta praktikplats.
Vilket i sin tur var lättare sagt än gjort. Vi fick istället en uppgift av Swea Education att göra en broschyr som elever kommande år ska få innan dem åker hit på praktik. Så den sitter vi nu hemma i lägenheten om dagarna och jobbar på. Nästa vecka, efter påskhelgen ska vi till ett nytt ställe, ett tryckeri tror jag att det var. Vi var där igår och hälsade på och det verkade mycket trevligare och mysigare, så det blir nog toppenbra!
På våran fritid här har vi hittat på en del grejor, tex åkt till gamla stan och kollat in en marknad och strosat runt, gått ut på massa trevliga barer och haft kul, förstört våran tvättmaskin, legat och solat på stranden i typ en halvtimme, planerat att klättra upp för Montgó (ett jättehögt berg som från en speciell vinkel ser ut som en elefant!) men hamnade på ett annat berg och blev nästan överfallna av blodtörstiga hundar. Men utsikten var fin! Det bästa med den bergklättringen var ju att alla var lite sådära bakis och bara fått 3 timmars sömn. Men det gick finfint ändå!
Skulle kunna gå in på detalj om AAAALLLLT vi har gjort, men då skulle datorn eller blogg.se typ överbelastas för det skulle bli allllllllllldeles för långt, så detta får duga för tillfället!
(Wohooo jag kunde ladda upp en bild! Internet svek mig inte denna gången!) Emmie, Johanna, Jag och Mimmi i Ingers pool uppe i bergen i söndags. Så otroligt underbart väder, och hennes hus var to die for! Som att kliva in i en inredningstidning. Fast hon hade inga möbler ännu... men ni förstår vad jag menar. Stort, vitt, fint, och underbar utsikt. Ett hus man bara ser på film! Och självklart pool som "försvinner" över kanten, så där låg vi och tittade ut över medelhavet. Ca 30 grader i luften är inte fy skam det heller!
Rolig historia, när vi skulle upp till toppen av berget bestämde jag mig för att ta cykeln........... SKOJA! HAHHAHA, dem som känner mig överhuvudtaget VET att jag AVSKYR att cykla! Nä, men såhär var det. När vi kom upp till utsiktsplatsen och stog där och tog kort och njöt av utsikten, så kom det tre gubbar på cykel och fråga om vi kunde ta kort på dem. Sagt och gjort, sen fråga dem om dem skulle ta kort på oss och vi lixom "visst!" och så klick klick, så var några bilder tagna. Så skjuter en av cyklisterna fram sin cykel till mig så att det skulle se ut som att det var vi som var så idiotiska som cyklar i terräng ner för att berg med ett 50 meter djupt stup precis brevid oss... Men snygg bild blev det, alla var glada!
Så ser man berget montgó bakom oss också, ser helt sjukt konstigt ut!
Idag har vi varit här i 18 dagar, och har 18 dagar kvar. Så halvtid nu alltså! Tiden går så fort!

RSS 2.0