Första dagen på praktiken

Första dagen på praktiken avklarad!
Emmie och jag är på en reklambyrå typ, som heter Europa Network, och dem säljer internet- tv- och telegrejor. Vi var bara där i 3 timmar, men vi fick börja jobba med en gång. Det vill säga: ringa till deras kunder och be om deras emailadresser. Nog för att jag redan sedan innan inte trivs jättebra med att prata i telefon, telefonförsäljare är bland de värsta jobben jag kan tänka mig, och dessutom måste jag nu göra det på engelska till engelska och spanska kunder.
"Hello my name is Ellen and I'm calling from Europa Nerwork. We're updating our system and are now wondering what your emailadress is?"
Fick höra en del utskällningar om räkningar som inte kommit minsann! Så vi har 38 A4-sidor med ungefär 60 namn på varje att gå igenom och ringa... Idag kom vi igenom 1 A4-papper var... Inte jättepepp, men det blir nog bättre.
Har fortfarande inte internet i lägenheten och sitter nu med Mimmis dator, så ännu inga bilder, dem ligger tryggt och säkert i kameran. Men SNART SÅ! Kolla så länge in mimmis blogg med bilder och allt HÄR!

SPANIEN!

Livet leker här i Spanien, vi har det hur gött som helst!
Kom till våran värdfamilj (eller värdmamma rättare sagt) halv 3 natten till lördag. Igår fick vi lite information osv, och på kvällen drog vi ut med 2 tjejer från Lund som hade varit här i 3 veckor och åkte hem i morse. Hade jättemysigt och fick träffa lite folk som bor här och lära oss lite om området vi bor i.
Idag har vi gått en lång promenad längs kusten och mötte upp med våran kontaktperson Inger. Kollade in hamnen och det UNDERBARA turkosa vattnet! Tyvärr är det ju inte tillräckligt varmt i vattnet ännu, iallafall inte för mig som är en sån jäkla badkruka! Synd är ju det, eftersom att vi har en stor POOL (!) som är DELFINFORMAD (!!!!), men den är lite kall. Men ETT dopp kommer jag att göra innan vi åker hem om fem veckor. DET LOVAR JAG!
Efter vi kollat i hamnen kollade vi in Ingers lägenhet som hade grym utsikt, men imorgon ska vi till hennes nybyggda hus uppe i bergen som ska ha ännu GRYMMARE utsikt. Kommer bli grymt!
Sen skulle vi ta oss hemåt, och bestämde oss för att vi skulle leta upp ett McDonalds. Var ju verkligen tvungen att se om chefen har rätt om att Big Mac smakar samma över hela världen. Det gjorde det.
Sen knallade vi och knallade vi tills våra fötter gjorde ont, hittade det enda supermarket som var öppet idag (eftersom att allt är stängt på söndagar och helgdagar. Och under siestan) och fick med oss lite chips och dricka hem.
Bilder kommer senare, eftersom att jag inte bor i våran värdmamma Elaines hus, utan en lägenhet mittemot och vi inte fått internet ännu (så jag sitter vid mimmis dator). Men FÖRHOPPNINGSVIS på tisdag!
Hade gött så länge, PUSS!

Adios Suecia, Hola ESPAÑA!

Nu gäller det!
Tror att jag är färdigpackad, men känner mig ändå osäker på om jag får med mig allt... Och ännu mer osäker på om jag verkligen får stängt väskan. Det ser inte ljust ut, om jag säger det så. Men jag får väl brottas ett tag med den och sätta mig på den osv så ska den nog gå att stänga. Och förhoppningsvis väger den inte mer än 20 kilo, för då ligger jag risigt till!
(så här galen kommer jag se ut om jag inte får stängt väskan. Ärligt.)

Jávea imorgon!

Nu börjar resfebern verkligen smyga sig på! Om 28 timmar lyfter planet från Göteborg och landar i Alicante 23.30 imorgon kväll. Sen ska jag spendera 5 veckor i spanska Jávea med 5 andra brudar. Och jag vet inte vad jag ska packa. Har ärligt talat panik över vad jag ska ha med mig. Detta är inte lätt! Just nu är det inte såååå varmt där nere heller, men vi stannar ju till slutet av april så det kommer ju (förhoppningsvis) att bli varmt. Så både långbyxor, kortbyxor, långärmat, kortärmat... PUH! Och det känns som att jag kommer glömma något! Visst, vi ska ju inte bo i någon djungel med flera mil till närmaste butik, dem har ju typ konsum där nere också. Men ändå.
Har förresten, på tal om något helt annat, anmält mig till att vara funktionär på Way Out West i sommar. Ville från början köpa biljett så att man kan uppleva allt på festivalen, men det är ju inte så kul att åka på det ensam. Och förra året kollade jag på att vara funktionär på Peace&Love, men ville inte göra det ensam då, men känner i år att jag inte har några problem med att åka till Göteborg och vara funktionär själv. Så hoppas hoppas hoppas att jag får något (och förhoppningsvis inte inom städ, fast det är ju bättre än inget..)!

Klippklippklipp

Jag klippte mitt hår idag, alldeles själv. Vem fasiken behöver frisörer när man har sax hemma?

Min diet funkar!

Hej hej hej!
Jaaaaag vet inte riktigt vart jag ska börja. Men jo, just nu har jag påsklov. Tro det eller ej, jag är nog den enda som har påsklov 6veckor innan det egentligen är. Men jag tackar och tar emot, för jag ska ju faktiskt jobba, i varma Alicante när det är påsklov här hemma. Så, nu har jag mitt sista lov någonsin. Känns.. speciellt. Nej men ärligt talat, det sorgliga är ju att det inte känns något. Det känns som vilket "lov" som helst! Har väl inte riktigt förstått att allt som har med skola att göra faktiskt kommer vara över om bara några månader.
Typ som igår, så rensade jag i min garderob. Har massa t-shirtar som jag haft som idrottströjor, så jag tänkte att "jag kan ju lägga dem i en låda nu så att jag vet vart jag har dem när jag ska ha idrott igen." Men så gick det upp för mig, att jag aldrig mer kommer ha idrott. ALDRIG. MER. IDROTT. Vilket, missförstå mig rätt, jag är oerhört lycklig över, MEN: Vad ska jag nu göra med mina tiotal t-shirtar som jag bara använt på idrotten? Antar att jag nu fått hur många "sov-t-shirtar" som helst..
Som sagt rensade jag ur garderoben igår. Det är svårt. Det är svårt att slänga kläder, även fast dem inte passar längre, eller som jag inte använt på över ett år. Och jag ska ju inte slänga iväg dem, jag ska ge dem till min moster som syr om kläder till trevliga och bra grejor, så dem gör ju mer nytta hos henne än dammande i min garderob.
Och jag fick slänga iväg typ alla mina gamla byxor. För faktum är att jag på något vänster har gått ner i vikt. Fråga mig inte hur, jag varken tränar eller äter särskilt hälsosamt (choklad är min bästa vän...........). Och detta, i kombination med att jag ALDRIG har förstått mig på byxstorlekar, så är ALLA mina byxor för stora. Om jag inte har fattat fel, så ska in slim-byxor sitta pösigt, eller?
Testade byxorna, och jag kände mig ärligt talat som någon i en bantningsreklam. Ni vet, när dem håller upp sina gamla, GIGANTISKA byxor, släpper dem till marken och visar sin supersnygga, superslimmade kropp bakom allt jeanstyg. "Ellen har gått ner 78 kilo. Gör det du också, med nya förbättrade tv-slappar-och-choklad-ätar-metoden!"
Jaja, garderoben är lite luftigare iallafall, även fast det inte syns vid första anblick. PUH!

RSS 2.0